Wat is Microsoft Office LTSC 2021?

Wat is Microsoft Office LTSC 2021?

Microsoft heeft in oktober 2021 twee nieuwe eeuwigdurende softwarepakketten geïntroduceerd, namelijk Office 2021 en Office 2021 LTSC. Hoewel beide versies een enorme hoeveelheid productiviteitstools bieden, is er een duidelijk verschil in hun doelgroep en functionaliteit. Office 2021 richt zich voornamelijk op individuele gebruikers, terwijl Office 2021 LTSC specifiek ontwikkeld is voor overheden en bedrijven. In dit artikel zullen we dieper ingaan op Microsoft Office LTSC 2021 en de verbeteringen ten opzichte van zijn voorganger Office 2019.

Wat is Microsoft Office LTSC 2021?

Microsoft Office LTSC 2021 is de nieuwste aanwinst in de Microsoft Office-familie voor commerciële en overheidsklanten De licentie is een levenslange licentie, wat betekent dat je slechts eenmalig betaalt bij aanschaf. Deze licentie, afgekort als LTSC (Long Term Servicing Channel), wordt op de lange termijn ondersteund door Microsoft. Binnen Office LTSC 2021 vind je bekende toepassingen zoals Word, Excel, PowerPoint, OneNote, Outlook, Publisher en Access (let op: Publisher en Access zijn enkel beschikbaar voor Windows-gebruikers). Welke applicaties in jouw bundel zitten is afhankelijk van het specifieke Office LTSC-pakket dat je aanschaft. Deze licentie is geschikt voor zowel Windows 10 als Windows 11.

De verbeteringen ten opzichte van Office 2019

Office 2021 LTSC is de opvolger van Office 2019 en bevat verschillende verbeteringen en updates ten opzichte van zijn voorganger. Hier zijn enkele van de belangrijkste verbeteringen en nieuwe functies die je kunt verwachten:

  1. Excel-functies: Office 2021 LTSC bevat enkele nieuwe functies en verbeteringen in Excel, zoals nieuwe formules, grafieken en gegevensanalysetools.
  2. Verbeterde presentatie in PowerPoint: PowerPoint heeft nieuwe overgangen en animaties waardoor je presentaties boeiender en professioneler kunnen ogen.
  3. Ink Editor in Word: In Word kun je gebruikmaken van de Ink Editor voor het bewerken van documenten met een pen of stylus. Dit kan handig zijn voor mensen die graag met de hand schrijven of tekenen.
  4. Betere ondersteuning voor toegankelijkheid: Office 2021 LTSC heeft verbeteringen op het gebied van toegankelijkheid, waardoor het voor gebruikers met beperkingen gemakkelijker is om de software te gebruiken.
  5. Nieuwe functies in Outlook: Outlook bevat enkele nieuwe functies, zoals verbeteringen in e-mailorganisatie en agenda-integratie.
  6. Beveiligingsupdates: Office 2021 LTSC zal regelmatige beveiligingsupdates ontvangen gedurende de gehele levensduur van de LTSC-release, wat de beveiliging van de software verbetert in vergelijking met Office 2019.
  7. Ondersteuning voor Windows 11: Office 2021 LTSC is geoptimaliseerd voor gebruik met Windows 11, inclusief visuele aanpassingen voor een betere integratie met het besturingssysteem.

Houd er rekening mee dat Office 2021 LTSC niet dezelfde continue stroom van nieuwe functies en updates heeft als Microsoft 365 Personal, aangezien het is ontworpen voor organisaties en overheden die stabiliteit en lange ondersteuning vereisen.

Welke versies zijn beschikbaar van Microsoft Office LTSC 2021?

In tegenstelling tot andere Office 2021-pakketten is Office LTSC verkrijgbaar in slechts twee versies: Office LTSC Professional Plus 2021 en Office LTSC Standard 2021.

Met Office 2021 Standard LTSC krijg je de standaardtoepassingen zoals Word, Excel, OneNote, PowerPoint en de aanvullende Outlook en Publisher.

Office 2021 Professional Plus LTSC bevat dezelfde zes applicaties met daarbovenop Access en Teams. Zoals eerder vermeld, zijn Access en Publisher enkel beschikbaar voor Windows en niet voor MacOS.

Wat zijn de verschillen tussen Microsoft Office 2021 en LTSC 2021?

Office 2021 en Office LTSC 2021 verschillen voornamelijk in hun doelgroep en daarmee samenhangende functies. Microsoft Office 2021 Professional Plus is vooral gericht op individuele gebruikers en kleine bedrijven, terwijl Office 2021 LTSC bedoeld is voor overheden, bedrijven en commercieel gebruik. Onder de verschillen is er één opvallende: de Visual Refresh-functie. Deze functie biedt een nieuw Office-thema dat aansluit bij je Windows-thema, net zoals een Quick Access Toolbar. Deze functie is alleen beschikbaar in Office 2021. Bovendien ontbreekt de functie voor co-auteurschap van documenten in Office LTSC 2021. Dit betekent dat je niet kunt zien welke andere personen tegelijkertijd aan hetzelfde document werken.

Wanneer is de einddatum voor ondersteuning?

De ondersteuning voor Office LTSC 2021 loopt tot oktober 2026. Dit omvat updates met verbeteringen, oplossingen voor beveiligingsproblemen, beveiligingsupdates en mogelijk nieuwe functionaliteiten. Het is belangrijk op te merken dat deze twee soorten updates meestal gescheiden worden uitgevoerd in de tijd, maar Microsoft heeft besloten dit niet te doen voor Office LTSC 2021.

Upgraden naar Office 2021 LTSC of overstappen naar Microsoft 365?

Bij het maken van je keuze tussen Office 2021 LTSC en Microsoft 365 moet je rekening houden met het type licentie. Microsoft 365 is een abonnementsdienst, terwijl Office 2021 LTSC een eenmalige aankoop is. Je betaalt bij aanschaf eenmalig voor Office LTSC 2021, terwijl Microsoft 365 een maandelijks of jaarlijks terugkomende betaling is. Hoewel Microsoft 365 op het eerste gezicht voordeliger lijkt, zou het op de lange termijn duurder kunnen uitvallen dan Office 2021 LTSC. Daar staat tegenover dat je met Microsoft 365 altijd voorzien bent van de laatste updates en de nieuwste functies.

Kan ik Office LTSC 2021 op een Mac gebruiken?

Ja, je kunt je Office LTSC 2021-licentie op een Mac gebruiken. Houd er wel rekening mee dat Microsoft Publisher en Microsoft Access alleen compatibel zijn met Windows-besturingssystemen.

Kan ik Office LTSC 2021 verkrijgen bij Office-keys.nl?

Helaas bieden wij momenteel geen Office LTSC 2021 licenties aan. Op onze website bieden we uiteraard wel Microsoft Office 2021 Professional Plus voor Windows of Microsoft Office Home & Business 2021 voor Mac aan die grotendeels dezelfde mogelijkheden en ondersteuning hebben. Het grootste voordeel van de Office 2021 licenties is dat je hiermee samen aan een document kunt werken en dat je toegang hebt tot de Visual Refresh functie.

Conclusie

In de keuze voor de nieuwste versies van Office-software zijn er verschillende mogelijkheden. Office LTSC 2021 is speciaal gemaakt voor bedrijven en overheidsinstellingen. Alhoewel het veel lijkt op Office 2021, zijn er een paar kleine verschillen. De opvallende Visual Refresh-functie en de mogelijkheid om samen te werken aan documenten zijn alleen beschikbaar in Office 2021. Het belangrijkste verschil is het soort licentie dat je nodig hebt: Microsoft 365 is een abonnement waarvoor je regelmatig moet betalen, terwijl je Office LTSC 2021 maar één keer hoeft te kopen. En er is goed nieuws voor Mac-gebruikers: Office 2021 LTSC werkt op Mac, behalve de specifieke programma’s Publisher en Access, die alleen op Windows werken. Het is belangrijk om het juiste gereedschap te kiezen dat past bij wat jij nodig hebt en wat je fijn vindt in je zoektocht naar meer productiviteit.

Gerelateerde producten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *