Microsoft Office overzetten naar een nieuwe pc

Microsoft Office overzetten naar een nieuwe pc

Het overstappen naar een nieuwe pc kan een spannende ervaring zijn, maar het kan ook gepaard gaan met enige zorgen. Vooral als het gaat om het overzetten van belangrijke software zoals Microsoft Office. Gelukkig hoef je je geen zorgen te maken! In deze uitgebreide gids zullen we je stap voor stap begeleiden bij het overzetten van Office naar je nieuwe pc. Of je nu een oude of nieuwe versie van Office hebt, we hebben alle informatie die je nodig hebt om een soepele overgang te garanderen.

Stap 1: Controleer je huidige Office-versie
Voordat je begint met het overzetten van Office, is het belangrijk om te controleren welke versie je momenteel gebruikt. Als je een Microsoft 365-abonnement hebt, kun je deze versie gemakkelijk overzetten naar je nieuwe pc door je aan te melden op je nieuwe computer bij je Microsoft account. Als je echter een eenmalige aankoop van Office hebt gedaan, moet je enkele extra stappen volgen.

Stap 2: Verwijder alle Office software van je oude pc
Als je een eenmalige aankoop van Office hebt gedaan, moet je Office eerst van je oude pc verwijderen voordat je het op je nieuwe pc kan installeren. Ga naar het Configuratiescherm, zoek het programma “Office” en selecteer “Verwijderen”. Volg de instructies op het scherm om de verwijdering te voltooien. Zorg ervoor dat je een back-up maakt van eventuele belangrijke Word, Excel of Outlook bestanden voordat je Office verwijdert.

Stap 3: Installeer Office op je nieuwe pc
Nu je Office hebt verwijderd van je oude pc, is het tijd om het op je nieuwe pc te installeren. Als je een Microsoft 365-abonnement hebt, ga dan naar de officiële Microsoft-website en meld je aan bij je account. Klik op de optie om Office te installeren en volg de instructies op het scherm. Als je een eenmalige aankoop van Office hebt gedaan, zoek dan je licentiesleutel weer op en download het installatiebestand voor het juiste Office pakket die hoort bij je licentiesleutel van de officiële Microsoft-website. Voer het installatieproces uit en volg de aanwijzingen om Office op je nieuwe pc te installeren.

Stap 4: Activeer Office op je nieuwe pc
Na de installatie moet je Office activeren op je nieuwe pc. Als je een Microsoft 365-abonnement hebt, wordt Office automatisch geactiveerd wanneer je je aanmeldt bij je account. Als je een eenmalige aankoop hebt gedaan, wordt je mogelijk gevraagd om een Office key in te voeren. Deze code kun je vinden op de kaart of in de bevestigingsmail die je hebt ontvangen bij aankoop van Office-keys.nl. Volg de instructies op het scherm om Office succesvol te activeren.

Stap 5: Kies voor telefonisch activeren
Tijdens het installatieproces wordt je gevraagd om je licentiesleutel weer telefonisch te activeren op je nieuwe computer. Klik op “Ik wil de software telefonisch activeren”. Selecteer het juiste land en geef het juiste installatie-id op wanneer daarom wordt gevraagd. Geef aan of de code met 6 of 7 cijfers begint. Vervolgens krijg je van de computer stem de bevestigings-id terug. Vul deze zojuist gekregen code in in de daarvoor bestemde vakjes. Klik op volgende en sluiten. Office is nu geïnstalleerd en geactiveerd op je nieuwe computer.

Stap 6: Migreer je Office-gegevens
Nu Office op je nieuwe pc is geïnstalleerd en geactiveerd, is het tijd om je gegevens over te zetten. Dit omvat onder andere je e-mails, contactpersonen, agenda’s en opgeslagen documenten. Als je een Microsoft 365-abonnement hebt, worden je gegevens automatisch gesynchroniseerd zodra je je aanmeldt bij je account. Voor een eenmalige aankoop van Office is het belangrijk om een back-up te maken van je gegevens voordat je Office op je oude pc verwijdert. Je kunt een externe harde schijf, cloudopslag of een ander opslagapparaat gebruiken om een back-up te maken van je Office-gegevens en deze vervolgens naar je nieuwe pc over te zetten.

Het overzetten van Office naar je nieuwe pc hoeft geen stressvolle taak te zijn. Met deze eenvoudige stappen kun je snel en gemakkelijk Office installeren en activeren op je nieuwe pc, ongeacht of je een Microsoft 365-abonnement hebt of een eenmalige aankoop van Office 2019 of Office 2021 hebt gedaan. Vergeet niet om je gegevens te migreren en een back-up te maken van belangrijke bestanden voordat je Office van je oude pc verwijdert. Met een soepele overgang kun je snel weer aan de slag met al je vertrouwde Office-toepassingen op je nieuwe pc. Veel succes!

Gerelateerde producten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *