Hoe Microsoft Office gebruiken op meerdere computers?

Microsoft Office gebruiken op meerdere computers

Microsoft Office gebruiken op meerdere computers is een veelvoorkomende behoefte van voornamelijk zakelijke gebruikers van deze populaire productiviteitssoftware. Met de veelzijdigheid van taken zoals het maken van documenten, spreadsheets en presentaties, willen organisaties en bedrijven vaak weten hoe ze Office kunnen installeren op meerdere apparaten. In dit artikel bieden we een overzicht van de verschillende mogelijkheden, waaronder Microsoft Office 365 Personal, Microsoft Office 365 Family en licenties voor meerdere Windows computers, en hoe je deze opties kunt benutten.

Optie 1: Microsoft Office 365 Personal

De eerste mogelijkheid is om voor Microsoft Office 365 Personal te kiezen. Deze Office versie is een abonnementsservice die is ontworpen voor individueel gebruik. Met dit abonnement krijg je toegang tot premiumversies van Word, Excel, PowerPoint, Outlook en andere Microsoft apps. Een van de voordelen van Office 365 Personal is dat je het kunt installeren op meerdere apparaten, waaronder pc’s, Macs, tablets en smartphones!

Wat is Microsoft Office 365 Personal?

Microsoft Office 365 Personal biedt één gebruiker toegang tot de volledige suite van Office apps, plus extra voordelen zoals OneDrive-opslag en Skype-minuten. Het abonnement wordt jaarlijks vernieuwd en is ideaal voor individuen die Office willen gebruiken op meerdere apparaten.

Hoe te gebruiken op meerdere computers?

Om Microsoft Office 365 Personal op meerdere computers te gebruiken, hoef je alleen maar in te loggen met je Microsoft account op elk apparaat waarop je Office wilt installeren. Zolang je abonnement actief is, kun je Office apps installeren en gebruiken op maximaal vijf apparaten tegelijk.

Optie 2: Microsoft Office 365 Family

Als tweede optie is er Microsoft Office 365 Family, die vergelijkbaar is met Office 365 Personal, maar biedt ondersteuning voor maximaal zes gebruikers. Met dit abonnement kunnen gezinsleden hun eigen versies van Office installeren en profiteren van de premiumfuncties.

Wat is Microsoft Office 365 Family?

Microsoft Office 365 Family is ontworpen voor gezinnen en biedt dezelfde apps en voordelen als Office 365 Personal. Als extra toevoeging krijg je de mogelijkheid om het abonnement te delen met maximaal vijf andere gezinsleden.

Hoe Microsoft Office gebruiken op meerdere computers?

Net als bij Office 365 Personal kunnen gezinsleden zich aanmelden met hun eigen Microsoft accounts en Office installeren op hun eigen apparaten. Dit maakt het eenvoudig om Office te delen binnen het gezin en op meerdere computers te gebruiken.

Optie 3: Microsoft Office licentie voor 5 Windows computers

Naast de abonnementsopties biedt Microsoft ook levenslange licenties voor eenmalige aankopen die geldig zijn voor een bepaald aantal computers. Een populaire optie onder bedrijven is de Microsoft Office 2021 Professional Plus – 5 Gebruikers licentie.

Wat houdt deze 5 gebruikers licentie in?

Deze licentie stelt gebruikers in staat om de volledige versie van Microsoft Office te installeren op maximaal 5 Windows computers. Het is een eenmalige aankoop zonder de voordelen van regelmatige updates en extra functies zoals bij Office 365-abonnementen.

Hoe Microsoft Office gebruiken op meerdere computers?

Om Microsoft Office op meerdere computers te gebruiken met deze licentie, moet je de software downloaden, installeren en activeren op elk van de 5 computers. Na de aankoop ontvang je de licentiesleutel en installatie instructies direct in je mail. Zodra de installatie en activatie zijn voltooid, kun je Office levenslang gebruiken op elk van deze apparaten. Het grootste voordeel van deze licentie is dat er geen extra maandelijkse of jaarlijkse kosten zijn.

Optie 4: Microsoft Office licentie voor 20 Windows computers

Voor grotere organisaties of bedrijven die Microsoft Office willen gebruiken op meerdere computers, biedt Microsoft licenties voor een groter aantal apparaten, zoals de licentie voor 20 Windows computers. Doordat het aantal gebruikers en computers toeneemt, wordt er vaak van korting genoten met deze licentie.

Kenmerken van deze licentie

Deze licentie biedt dezelfde functionaliteiten als de licentie voor 5 computers, maar met ondersteuning voor maximaal 20 Windows computers. Het is een kosteneffectieve oplossing voor bedrijven die Office op meerdere PC’s moeten installeren.

Hoe Microsoft Office gebruiken op meerdere apparaten?

Om Office te gebruiken op meerdere computers met deze licentie, moet je de software downloaden, installeren en activeren op elk van de 20 computers binnen het netwerk. Zodra de installatie is voltooid, kunnen medewerkers Office gebruiken zoals gewoonlijk.

Optie 5: Een Office pakket op maat

Voor sommige organisaties of bedrijven is een standaard Office licentie mogelijk niet voldoende om aan hun specifieke behoeften te voldoen. In dergelijke gevallen kan Microsoft een op maat gemaakt Office pakket bieden. Het is voor de hand liggend dat deze licenties duurder zijn dan de standaard licenties.

Wat houdt een pakket op maat in?

Een op maat gemaakt Office pakket wordt specifiek samengesteld om te voldoen aan de unieke eisen van een organisatie. Dit kan onder meer het toevoegen van extra apps of functies omvatten, het aanpassen van gebruikersrechten en toegangscontroles of het integreren van specifieke workflows en processen.

Voordelen van een Office pakket op maat

Het belangrijkste voordeel van een op maat gemaakt Office pakket is dat het nauw aansluit bij de specifieke behoeften van een organisatie. Hierdoor kunnen efficiëntie en productiviteit worden gemaximaliseerd. Door alleen de bepaalde benodigde apps en functies op te nemen, kunnen de kosten worden verlaagd en kan de focus worden gelegd op de belangrijkste zakelijke doelstellingen.

Vergelijking van opties

Bij het kiezen tussen de verschillende opties is het belangrijk om rekening te houden met factoren zoals kosten, functionaliteiten en flexibiliteit. Office 365-abonnementen bieden regelmatige updates en extra functies, maar vereisen een jaarlijkse vergoeding. Aan de andere kant bieden eenmalige licenties een aanzienlijke kostenbesparing, maar missen ze de voordelen van abonnementen.

Hoe te kiezen tussen de opties?

Bij het kiezen van de juiste optie is het belangrijk om je behoeften en budget in overweging te nemen. Als je flexibiliteit en regelmatige updates waardeert, zijn Office 365-abonnementen een goede keuze. Voor individuen of organisaties die Office op een groot aantal computers moeten installeren, kunnen eenmalige licenties een meer kosteneffectieve oplossing bieden. Heb je andere specifieke behoeften voor het vinden van de juiste Office licentie voor meerdere computers? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. We helpen je graag verder bij het doorverwijzen of bij het vinden van de juiste oplossing die aan jouw persoonlijke behoeften voldoet.

Veelgestelde vragen

1. Is het mogelijk om een Office abonnement te delen met anderen?

Ja, met Office 365 Family kunnen gezinsleden het abonnement delen en Office installeren op hun eigen apparaten.

2. Kan ik verschillende Office versies op dezelfde computer installeren?

Nee, om gebruik te kunnen maken van een Office versie, dienen alle andere versies van je computer verwijderd te worden.

3. Zijn er beperkingen bij het gebruik van Office op meerdere apparaten tegelijk?

Met Office 365-abonnementen kun je Office op meerdere apparaten tegelijk gebruiken. Maar sommige functies, zoals gelijktijdige bewerkingen in gedeelde documenten, kunnen beperkt zijn.

4. Hoe vaak kun je Microsoft Office installeren?

Hoe vaak je Office kunt installeren hangt af van het type licentie. De Microsoft Office 365 Personal en Family abonnementen kunnen tot op wel 5 of 6 apparaten geïnstalleerd worden. Bij de eenmalige licenties kan Office op 5 of 20 computers geïnstalleerd worden, afhankelijk van de toegestande gebruikers van de licentie.

5. Zijn er online bronnen beschikbaar om meer te leren over Microsoft Office?

Ja, er zijn online bronnen beschikbaar om meer te leren over Microsoft Office. Online leren zorgt voor flexibiliteit, toegang tot hulpzaam leer materiaal en de mogelijkheid om in je eigen tempo te studeren. Voor een uitgebreide en gestructureerde cursus kun je terecht bij NHA, die een diepgaande Office cursus aanbiedt.

Gerelateerde producten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *