3 manieren: Microsoft Office van je computer verwijderen

Microsoft Office van je computer verwijderen

Microsoft Office is een van de meest gebruikte softwarepakketten ter wereld voor het maken van documenten, presentaties en spreadsheets. Maar soms kan het nodig zijn om Microsoft Office van je computer te verwijderen. Misschien wil je een oudere versie upgraden, overstappen naar een ander softwarepakket of gewoon wat ruimte vrijmaken op je harde schijf. In dit artikel zullen we drie manieren bespreken om Microsoft Office van je computer te verwijderen, zodat je dit proces snel en gemakkelijk kunt voltooien.

Waarom Microsoft Office verwijderen?

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je ervoor zou willen kiezen om Microsoft Office van je computer te verwijderen. Sommige mensen willen mogelijk overstappen naar een nieuw Office pakket dat beter aan hun behoeften voldoet, terwijl anderen gewoon ruimte willen vrijmaken op hun harde schijf. Wat je reden ook is, het verwijderen van Microsoft Office kan een eenvoudig proces zijn, mits je de juiste stappen volgt.

Tips voor het verwijderen van Microsoft Office

  • Zorg voor een back-up van belangrijke bestanden voordat je Microsoft Office verwijdert, om te voorkomen dat je per ongeluk belangrijke documenten kwijtraakt. Je kunt een back-up maken in de cloud, op een harde schijf of op een usb-stick.
  • Controleer na het verwijderen of er geen resterende Office-bestanden op je computer zijn achtergebleven, om ervoor te zorgen dat Office volledig is verwijderd.

Manier 1: Gebruik het Configuratiescherm

Als je Microsoft Office van je computer wilt verwijderen, is een van de eenvoudigste manieren om dit te doen via het Configuratiescherm.

Stap 1: Open het Configuratiescherm

Navigeer naar het Configuratiescherm op je computer. Dit kun je meestal vinden door te zoeken in het startmenu of door te klikken op “Configuratiescherm” in het menu Start.

Microsoft Office verwijderen configuratiescherm

Stap 2: Klik op programma’s

In het Configuratiescherm krijg je een aantal mogelijkheden om de instellingen van je computer aan te passen. Klik hier op “Programma’s”.

Configuratiescherm Programmas

Stap 3: Zoek naar Microsoft Office

Eenmaal in het Configuratiescherm, zoek je naar een programma met de naam “Microsoft Office” in de lijst met geïnstalleerde programma’s.

Microsoft Office van je computer verwijderen

Stap 4: Verwijder Microsoft Office

Klik met de rechtermuisknop op Microsoft Office en selecteer “Verwijderen” in het contextmenu dat verschijnt. Het is ook mogelijk om de “Verwijderen” knop bovenin het scherm aan te klikken. Volg daarna de instructies op het scherm om het verwijderingsproces te voltooien.

Microsoft Office verwijderen van je Windows PC

Manier 2: Gebruik de Microsoft Office Removal Tool

In sommige gevallen blijven er nog Office bestanden op je computer staan, ondanks dat je Microsoft Office verwijderd hebt uit het Configuratiescherm zoals beschreven bij manier 1. Microsoft heeft hiervoor een speciale tool ontworpen om alle Office programma’s en bestanden automatisch en volledig van je computer te verwijderen.

Stap 1: Download de Microsoft Office Removal Tool

Download de Microsoft Office Removal Tool via onderstaande link:

Office Removal Tool

Wil je liever de Removal Tool downloaden van de officiële website van Microsoft? Ga dan naar de website van Microsoft, zoek naar de Microsoft Office Removal Tool en download het .exe-installatiebestand naar je computer.

Stap 2: Voer de Office Removal Tool uit

Dubbelklik op het gedownloade .exe-bestand om de Office Removal Tool te starten en uit te voeren. Volg de instructies op het scherm om de tool te installeren.

Stap 3: Verwijder Microsoft Office

Zodra de tool is geïnstalleerd, opent deze automatisch. Klik op de knop “Verwijderen” om het verwijderingsproces te starten. De tool zal Microsoft Office en alle bijhorende bestanden volledig van je computer verwijderen.

Manier 3: Microsoft Office handmatig verwijderen

Als je meer controle wilt over het verwijderingsproces, kun je er ook voor kiezen om Microsoft Office handmatig te verwijderen. Met deze manier is het ook mogelijk om alleen bepaalde bestanden te verwijderen, in plaats van Microsoft Office in zijn geheel. Houd er rekening mee dat als je deels bestanden verwijdert, Microsoft Office mogelijk niet meer optimaal functioneert.

Stap 1: Sluit alle Office-toepassingen af

Voordat je begint met verwijderen, zorg ervoor dat alle Office-programma’s zijn gesloten.

Stap 2: Verwijder Office-bestanden en -mappen

Navigeer naar de map waar Microsoft Office is geïnstalleerd (standaard is dit “C:\Program Files\Microsoft Office”) en verwijder alle bestanden en mappen die met Office zijn geassocieerd.

Microsoft Office handmatig verwijderen

Stap 3: Leeg de prullenbak

Zodra je alle Office-bestanden hebt verwijderd, leeg je de prullenbak om ervoor te zorgen dat ze permanent van je computer worden verwijderd.

Conclusie

Dit artikel biedt 3 manieren om Microsoft Office van je computer te verwijderen. Het verwijderen van Microsoft Office van je pc kan om verschillende redenen nodig zijn, en gelukkig zijn ook er verschillende manieren om dit te doen. Of je nu de voorkeur geeft aan de eenvoud van het Configuratiescherm, de grondigheid van de Office Removal Tool van Microsoft of de controle van handmatig verwijderen, met deze methoden kun je Microsoft Office snel en gemakkelijk van je computer verwijderen.

Gerelateerde producten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *